Georgis Touma

Jag heter Georgis Touma och kommer från Syrien.  Jag bor i Norrköping och arbetar som fotograf på Ateljé Carlsbecker sedan 2002. Jag är gift och har 4 underbara barn. Jag har jobbat inom skomakeri, skrädderi, med cyklar, svetsning, frisör samt video & foto. Jag har studerat fotografi, religion, filosofi. Mitt stora intresse i livet har alltid varit människan och hur man skall förstå och bemöta människor på rätt sätt.

Jag vill gärna berätta om hur denna idé om Seniorgalan startade. Allt började med att det var inbrott i vårt hus medan familjen var på semester. Ingen kände sig trygg i huset efteråt så vi bestämde oss för att flytta. Jag visste inte hur man värderade ett hus och fann plötsligt att huset jag köpte krävde en omfattande renovering som jag inte hade räknat med och all min fritid gick åt till renovering av det nya huset. Det var inte nog med bedrövelse i mitt liv, min ateljé brann ner och allt som jag hade byggt upp försvann i lågorna. Nu var jag tvungen att lägga ner all energi på att skapa en ny arbetsplats.

När jag var klar med studion och huset tog jag en time-out. Jag fick tid att tänka och en av dessa tankar var, kommer någon någonsin att tacka mig för det jag har bidragit med och har jag någonsin tackat den äldre generationen? Svaret blev Nej. Då är det dags att börja och så kom idén till seniorgalan. Målet är att sprida den här idén i hela Sverige; att visa respekt och beundran för våra äldre och skapa en förståelse hos våra ungdomar hur viktig den äldre generationen har varit för detta samhälle. Vi vill visa vår tacksamhet genom att anordna en Seniorgala med fika och underhållning kostnadsfritt.

Därför vill jag, tillsammans med Mötesfabriken och alla våra samarbetspartners, få bjuda in alla våra pensionärer och framföra ett stort TACK!
Tack för allt som ni har gjort för detta samhälle, vi skall förvalta detta arv på bästa möjliga sätt!